O realitate pe care am arătat-o în mai multe rânduri în ziarul nostru este aceea că cimitirele din Municipiu au devenit neîncăpătoare.

În ultimii 27 de ani nu s-a mai construit niciun cimitir în municipiul Giurgiu, în timp ce Primăria nu mai are terenuri care să îndeplinească condiţiile legale pentru a fi construit sau extins un cimitir existent. În concluzie, practic, în cimitirele orașului nu mai sunt locuri de veci.
Asta însă nu dă voie nimănui să nu respecte lege și totodată ordinea de amplasare a mormintelor, respectiv a pietrelor tombale (cruci).
În urmă cu două săptămâni, reprezentanții Primăriei au efectuat verificări în cele trei cimitire din municipiul Giurgiu (Ceair, Smârda și cimitirul Sfântul Gheorghe), unde, conform unui comunicat al Primăriei Giurgiu,
s-au constatat mai multe nereguli ce țin de organizare, dar și de curățenia acestora.
Reprezentanții Primăriei au constatat că pe aleile de acces au fost efectuate înhumări, lucru ce contravine regulamentului de ordine interioară al cimitirelor.
Astfel, în urma controlului, prima măsură luată de autoritățile locale a fost demararea unei acțiuni de salubrizare, fiind strânse peste 50 de remorci de deșeuri.
În acest sens, pentru a remedia situația creată, primarul Adrian Anghelescu a dispus sistarea acestor practici ilegale și de asemenea au fost găsite soluții pentru extinderea cimitirelor Smârda și Sf. Haralambie. În paralel, se lucrează la un proiect pentru realizarea unui nou cimitir.

(Jurnal)

(Jurnal)