MONSTRUOS! Arest preventiv, 30 de zile, pentru o familie care și-a omorât copilul de 4 ani, în baie, prin opărire!!

0
1098

Arest preventiv  de 30 de zile pentru o familie care și-a omorât copilul, de 4 ani, în baie, prin opărire –  notează avocat Adrian Cuculis, un mai vechi colaborator al publicației noastre…

Cazul șocant îl gestionez de 6 luni, timp în care incompetența Parchetului de la Ploiești a fost fără margini.

În primul rând au “cercetat” 2 ani infracțiunea de ucidere din culpă deși existau toate probele că soții și-au omorât copilul.

Culmea este că polițiștii de caz amenințau chiar partea civilă din dosar care sesizase fapta, fiindcă erau deranjați de insistențele acesteia. Partea civilă este chiar mama tatălui copilului decedat, bunica lui.

După admiterea cererii de tergiversare a procesului de acum 2 săptămâni, cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar după audieri fulger de 2 zile, “părinții” au fost reținuți și aseară, târziu ,și arestați.

Culmea este că familia mai are 3 copii care în aparență erau și ei bătuți și maltratați.” mai scrie av. Adian Cusulis.

Incidentul s-ar fi produs în urmă cu doi ani, atunci când un copil de patru ani a fost găsit mort, în condiții suspecte, în baie. Procurorii au deschis o ancheta, însă nu i-au pus sub acuzare pentru omor pe părinții copilului, ci doar pentru ucidere din culpă.

Așa cum preciza avocatul, bunica copilului a încercat să convingă anchetatorii că moartea nu a fost accidentală.

Practic, în lipsa unor dovezi care să indice altceva, anchetatorii au tratat cazul ca pe un simplu accident domestic. Singura care a încercat să-i convingă că nu a fost un accident este bunica paternă a băiețelului mort.

Aceasta și-a angajat un avocat și a încercat să grăbească ancheta, care părea să stagneze. Motivul: familia mai are trei copii, care, în aparență, ar putea fi în pericol.

(Jurnal)