Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Moment festiv cu ocazia împlinirii a 20 de ani de cooperare transfrontalieră între districtul Ruse și județul Giurgiu.

Moment festiv cu ocazia împlinirii a 20 de ani de cooperare transfrontalieră între districtul Ruse și județul Giurgiu.

0
Moment festiv cu ocazia împlinirii a 20 de ani de cooperare transfrontalieră între districtul Ruse și județul Giurgiu.

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu a fost prezent astăzi la aniversarea a două decenii de activitate a Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu și implicit a 20 de ani de cooperare transfrontalieră între districtul Ruse și județul Giurgiu.

„Printre invitații adunării generale găzduite de Sala Europa s-au numărat reprezentanți ai celor două autorități fondatoare, Prefectura Ruse și Consiliul Județean Giurgiu, ai instituțiilor de cultură, primari de pe ambele maluri, actuala conducere, președintele de onoare, Dumitru Beianu, guvernatorul Anatoli Stanev și nu în ultimul rând, Excelența Sa, doamna Ambasador a României în Bulgaria, Brândușa Predescu și omologul său la București, Excelența Sa, domnul Ambasador Radko Vlaykov.

Întâlnirea festivă a marcat implicit și activitatea profesională a dnei director executiv, Lili Ganceva, cea care a fost felicitată în unanimitate de toți cei prezenți și care a făcut o prezentare a activității asociației, parcurâng proiectele transfrontaliere depuse, înfrățirile, schimburile culturale, demersurile comune, toate în jurul cuvintelor “încredere, continuitate, modernizare”. De asemenea, actualul președinte Dumitru Beianu a ținut să rezume activitatea din cele două decenii drept “consolidarea prieteniei româno-bulgare”, pentru că toate realizările au avut în comun contacte, înfrățiri și prietenii solide. Acesta a amintit și de fondurile atrase în cadrul Euroregiunii în perioada 2008-2012 și de responsabilitatea de a replica succesul de atunci și în anii viitori.

Despre modelul de cooperare oferit în cadrul asociației, despre succesul acesteia, dar și despre istoria comună a celor două state a vorbit și Excelența Sa, doamna Ambasador Brândușa Predescu, cea care i-a oferit lui Lili Ganceva o diplomă de merit. La rândul său, Excelența Sa, domnul Ambasador Radko Vlaykov a felicitat modelul de cooperare Ruse-Giurgiu, considerându-l cel mai de succes de pe graniță.

Invitat alături de omologul său, Pencho Milkov, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu a adus în discuție un subiect deosebit de important și anume construirea unui nod pod peste Dunăre, între Ruse și Giurgiu, ducând tema cooperării în zona practică, apreciată de cetățeni, și a vorbit despre negocierile autorităților centrale și implicarea celor europene în realizarea proiectelor de infrastructură, în urma consultării pe care a avut-o cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Nu în ultimul rând, primarul Adrian Anghelescu a salutat cooperarea demnă de exemplu european, derulată sub egida Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu și a acordat doamnei director executiv, Lili Ganceva, o plachetă aniversară.

Un moment deosebit de frumos a fost anunțul primarului de Ruse, Pencho Milkov, de propunere a dnei Ganceva pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Ruse, titlu conferit deja la Giurgiu în anul 2018.

Întâlnirea a cuprins acordarea de diplome membrilor și colaboratorilor, prezentarea și aprobarea raporului anual, a balanței contabile și a proiectului de buget pentru 2022.

Spre bucuria invitaților, evenimentul aniversar a fost încheiat cu momente artistice asigurate de o pereche de dansatori profesioniști de dans sportiv de la Ruse și de Corul Vlăsceanca al Colegiului Național Ion Maiorescu, condus de Carmen Pețanca.

Asociația Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu a luat naștere pe 9 mai 2002, cu scopul enunțat „al sprijinirii și intermedierii relațiilor de colaborare transfrontalieră”, scop atins cu succes în cei 20 de ani de existență”, comunică Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °