Autorităţile au intervenit, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a îndepărta efecte ale vremii nefavorabile. În Bucureşti, pompierii au îndepărtat un copac căzut pe un autoturism, dar şi pe carosabil. În continuare, 4.900 de pompieri cu şenilate şi alte utilaje sunt pregătiţi să acţioneze pe durata codului galben de ninsori, plolei şi intensificări ale vântului.

”Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineaţă s-au produs trei situaţii care au presupus intervenţia autorităţilor. Astfel, în municipiul Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă  Uzunu, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), conform news.ro.

La Giurgiu, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISU Giurgiu, pe drumurile judeţene nu sunt înregistrate probleme.

„Am avut un apel pe 112, prin care eram informaţi că între Bucşani şi Vadu Lat se circulă foarte greu; am luat legătura cu reprezentanţii de la Drumuri Naţionale de la Bucşani, şi se intervine. De asemenea, ne-a mai fost semnalată o situaţie, între localităţile Naipu şi Petru Rareş, unde un autoturism a rămas blocat, acolo intervenind Poliţia pentru deblocare. Am mai avut, în zona Alidora, în jurul orelor 4 dimineaţa,  două TIR-uri uşor derapate, dar nu a fost necesară intervenţia noastră”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

În continuare, aproximativ 4.900 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă. La Giurgiu, un număr de 100 de angajaţi ISU (60 de persoane care sunt, în medie, pe tură la cele două detaşamente, şi alţi 40 care vor interveni în caz de nevoie, chemaţi de acasă) asigură intervenţiile în această perioadă de Cod Galben de vreme rea.

Şaptesprezece judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

(Jurnal)