Marți, 15 august, ora 17.00, în ziua de Adormirea Maicii Domnului, în cartierul Tineretului din Municipiul Giurgiu, la Biserica cu hramul Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia  are loc  slujba religioasă închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni (slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, urmată de Acatistul Sf. Brâncoveni).

Ele vor continua în ziua hramului, miercuri 16 august 2017, cu Sfânta Liturghie Arhierească, săvârșită de  Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, alături de părintele Ștefan Lucian, parohul bisericii și un sobor de preoți și diaconi.

Ca și anul trecut, în Biserică vor fi așezate,  Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Moaşte ale acestuia, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, racla care adăpostește părticele din Sfintele Moaște a mai multor sfinți, adusă de la Mănăstirea Comana și racla cu părticele din moaștele Sfântului Serafim de Sarov, adusă de la Parohia Cămineasca, Protopopiatul Mihăilești. De asemenea, de la noua Catedrala Episcopală din Giurgiu vor fi aduse particele din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

De precizat că din anul 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, această parohie, prin implicarea , dar și a celorlalți slujitori, a desfășurat numeroase evenimente spiritual – culturale care au avut ca scop cinstirea ocrotitorilor ei.

(Jurnal)