razboi1_article-main-imageCreşte  numărul  cadrelor militare terestre şi aeriene a NATO în România. Marea Britanie, Canada şi Polonia vor trimite în următoarea peerioadă  avioane de luptă.  Cea mai recentă contribuţie vine din partea Olandei.

     Mai multe ţări aliate şi-au anunţat contribuţia la Brigada multinaţională de la Craiova: cu ofiţeri de Stat Major, cu unităţi care vor face parte din această structură NATO, dar şi cu unităţi afiliate, care vor participa la exerciţii. Decizia finală privind componenţa Brigăzii multinaţionale de la Craiova se va lua în mai puţin de 3 săptămâni, în Comandamentul militar al NATO.

Polonia, de exemplu, trimite o companie ( aproximativ 100 de military), Portugalia 3 companii  (între 300 şi 600 de militari), Statele Unite ar putea afilia la rândul lor  trupele şi tehnica pe care le vor staţiona, din primăvară, la aeroportul Kogălniceanu. Britanicii şi olandezii trimit ofiţeri de Stat Major. Structuri din Forţa de Reacţie Rapidă a NATO, coordonată anul acesta de Marea Britanie, vor participa la exerciţii comune cu Brigada Multinaţională de la Craiova. Până în prezent , 10 state aliate au anunţat că vor veni cu trupe, tehnică sau vor contribui financiar la prezenţa avansată adaptată, decisă de NATO, pentru România.

(Jurnal)