Miracol la Punctul de Frontieră Giurgiu: în ce s-au transformat produsele sanitare dintr-un camion bulgăresc

0
487

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, în urma unei acţiuni specifice, 5.790 pachete de țigări pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în semiremorca unui autocamion încărcat cu produse sanitare. 

În data de 22.11.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 00.15, în baza unei analize de risc, pe sensul de intrare în ţară a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit un autocamion, condus de cetăţeanul bulgar Valeri H., în vârstă de 59 de ani. Autovehiculul aparținea unei firme de transport internațional, iar şoferul transporta, potrivit documentelor de însoţire, produse sanitare din Bulgaria către o firmă din Anglia.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în paleții pe care erau așezate obiectele sanitare, 5.790 pachete cu țigări  de diferite mărci, cu timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, șoferul a declarat că nu avea cunoștință de existenţa ţigărilor  descoperite în semiremorcă, deoarece nu a fost prezent în momentul încărcării acesteia.

Ţigările, în valoare de 98.430 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.