Jucării pentru copiii de la Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanţii de Azil  Giurgiu

0
421

Au fugit din calea războiului sau a sărăciei, împreună cu părinţii lor. Sunt cei câţiva copii care sunt cazaţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Giurgiu.

Elevii clasei a treia de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 „Sf. Gheorghe” din municipiul nostru, îndrumaţi de învăţător Niculina Cristea, au strâns, în această perioadă, mai multe jucării care au ajuns la Centru, emoţionaţi fiind de poveştile celor de acolo. 

„Copiii au aflat de faptul că la Centrul Regional sunt cazaţi şi minori, astfel că nu au putut sta deoparte şi au decis să organizeze, aproape ad-hoc, un eveniment de strângere de jucării pentru copiii de acolo. Astfel, au reuşit să strângă aproape un sac de jucării, care au luat deja drumul Centrului”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, Niculina Cristea.

Cei mici au luat decizia ca, în următoarea perioadă, să continue acţiunile pe care le pot face conform vârstei, şi să găsească, de fiecare dată, altceva de făcut, pentru a demonstra că nu vârsta contează, ci entuziasmul.

(Jurnal)