La acest moment se lucrează la elaborarea unui proiect prin care să fie introdusă o nouă taxă auto. Până la sfârșitul anului ea ar putea fi reintrodusă.

Cornel Brezuica, şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferinţă PwC, a afirmat că grupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este ”în formă maximă” şi discută mai multe variante. El a adăugat că grupul de lucru alcătuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar şi ai industriei auto.

Cele două variante …

”Lucrurile sunt foarte dramatice”, mai spunea şeful AFM, referindu-se la numărul mare de maşini rulate, aduse în ţară. El spunea că s-a ajuns la două moduri de taxare: taxarea o singură dată, pentru toată durată de viaţă a autovehiculului sau o plată anuală, gen impozit sau altă taxă care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară.

Minunile în România țin cel mult câteva anotimpuri…

Iată ce scriau ziarele anul trecut, cu puțin timp înainte de alegerile electorale când taxa mai era încă în vigoare : Taxa Auto dispare din ianuarie 2017… Noua taxa va fi introdusă în pretul de la pompă.

Se pare ca Taxa Auto, numită și Taxa de Mediu care a fost ilegala încă de la inaugurarea sa, dispare de la inceputul anului viitor. Adica nu va mai trebui sa platesti o anumita suma de bani cand inmatriculezi masina, ci vei achita o taxa in pretul benzinei si probabil la impozit.

Alesii nostri se pare ca au primit un chef de munca, acum, în prag de alegeri, si se gândesc serios să elimine Taxa Auto. De fapt, in urmatoarele zile, deputatii vor vota eliminarea taxei si schimbarea ei intr-o taxa inclusa în carburant. Ceea ce este o veste buna pentru toti acei soferi care erau nevoiti sa achite taxe aberante la inmatricularea automobilelor, chiar si de mii de Euro la vehicule vechi de peste 10 ani.

Dar iată că minunea nu a ținut prea mult, ca toate promisiunile făcute în România de către politicieni…!

(Jurnal)