Autoturism de lux căutat de autoritățile germane,  descoperit de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Toyota, care era căutat de către autoritățile din Germania.

În ziua de 29.04.2021, în jurul orei 11.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 66 de ani, conducând un autoturism marca Toyota model CHR, de culoare albă.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri  au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel că acesta se afla în atenția autorităților germane, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare.

Mijlocul de transport, estimat la o valoare de aproximativ 30.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Giurgiu.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Aproximativ 4 tone de frunze de tutun, descoperite ascunse într-un autocamion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean bulgar care transporta cantitatea de 3.836 kilograme de tutun foi, ascunsă printre semințe de floarea soarelui.

În noaptea de 29.04.2021, în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion marca Scania, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, semințe de floarea soarelui, de la o firmă din Bulgaria, pentru o firmă din România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în semiremorca mijlocului de transport, mai mulți saci de mari dimensiuni, care se aflau ascunși sub marfa declarată.

S-a procedat la inventarierea acestora, stabilindu-se că erau 125 de saci, care conțineau frunze de tutun, în cantitate totală de 3836 kilograme.

Cu privire la aspectele constatate, șoferul a declarat polițiștilor de frontieră faptul că acesta a preluat remorca de pe teritoriul Bulgariei și nu avea cunoștință despre tutunul ascuns.

Întreaga cantitate de tutun transportată, în valoare de 767.200 lei a fost ridicată de către polițiștii de frontieră și introdusă în camera de corpuri delicte a STPF Giurgiu.

În prezent, cetățeanul bulgar este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara  unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.

O cantitate considerabilă de produse contrafăcute, descoperită în P.T.F Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit ascunsă într-un autocar, o cantitate considerabilă de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În ziua de 03.05.2021, în jurul orei 11.40, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar, care efectuează transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii au descoperit ascunse în cala mijlocului de transport, cât și sub podeaua autocarului, mai multe colete ambalate, care conțineau 328 articole vestimentare precum și 205 parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Cu privire la aspectele constatate, doi dintre pasagerii autocarului, un bărbat, cetățean turc, în vârstă de 59 de ani și o femeie din R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, au declarat că produsele sus-menționate le aparțin și le-au achiziționat de pe teritoriul Turciei.

Bunurile, în valoare de aproximativ 82.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţean bulgar cu test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2, oprit în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean bulgar care a încercat să intre în România, prezentând autorităţilor competente un test negativ fals pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2.

La  data de 03.05.2021, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare din ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani, care a prezentat autorităţilor competente un test PCR cu rezultat negativ pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testului prezentat, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentul prezentat de acesta nu a fost eliberat de clinica menționată.

Cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor de frontieră faptul că intenționa să călătorească pe teritoriul României și a achiziționat testul respectiv de la un alt cetățean bulgar, pe care l-a întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind suma 50 de euro pentru obținerea lui.

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară pentru persoana în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu
Inspector principal de poliție Roxana Popazu