Ministrul Muncii anunță că 100.000 de pensii vor fi recalculate. Câți giurgiuveni beneficiază de noua lege…  

0
161

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că, până la finalul lunii septembrie, aproximativ 100.000 de persoane vor avea pensiile recalculate, fiind vorba despre cei care s-au retras din muncă în baza unor legi speciale. Până la acest moment, peste 40.000 de pensii sunt deja recalculate.

„Sunt persoane care au ieșit de-a lungul timpului pe baza unor legi speciale – legi create strict fie pentru mineri, fie pentru platforme industriale cum e Galațiul. Aceste persoane au ieșit la pensie, dar au beneficiat de doar 2 dintre cele 3 beneficii. Adică stagiul suplimentar și reducerea vârstei de pensionare, dar nu au avut punctaj suplimentar. Aceste persoane acum se încadrează în această lege”, a declarat Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, aproximativ 100.000 de pensii vor fi recalculate.

„Din estimarea noastră, la nivel național sunt circa 100.000 de persoane. Deja avem calculate 42.000 de pensii, de decizii. 36.000 deja sunt puse în plată, iar dinamica continuă. Până în 30 septembrie trebuie să închidem această procedură”, a mai explicat Budăi.

La Casa Județeană de Pensii, conform informațiilor furnizate de directorul instituției, Marian Dumitru, la nivelul județului nostru se vor aplica modificările legislative pentru un număr de 96 de cazuri, majoritatea fiind pensionari care au lucrat în cadrul CFR, și doar câteva cazuri de foști mineri, veniți din alte zone ale țării.

„Au fost, deja, expediate deciziile pentru 76 dintre aceste persoane, iar primii 30 de pensionari au și primit, în luna aprilie, diferențele de bani. Mai avem în verificare încă 90 de dosare, și vom închide aceste recalculări”, a mai spus directorul CJP Giurgiu, Marian Dumitru.

(Jurnal)