Telefonul mobil nu mai este astăzi, fără doar şi poate,  doar un accesoriu, ci o necesitate, pentru oricine. Dependenţa elevilor de telefonul mobil, pare a fi însă dezavuată de către ministrul Învăţământului, Liviu Pop. Iată de ce acesta solicită de la începutul noului an şcolar realizarea unui dulap special pentru telefoane, în fiecare sală de curs!

Ministrul Educaţiei doreşte ca atât elevii cât şi profesorii să-şi pună  mobilele în dulapuri special amenajate, pe durata orelor de curs. Interzicerea telefoanelor mobile la ore vine după ce mai mulţi profesori s-au plâns că elevii comunică pe reţelele de socializare în loc să fie atenţi la oră. Aşa că, pe viitor, dascălii ar putea avea libertatea de a confisca mobilele. Propunerea ministrului Educaţiei va fi dezbătută în următoarea perioadă în cadrul unui grup de dialog social.

Şi tot de la începutul noului an şcolar, Liviu Pop vrea să nu mai vadă elev de serviciu în nicio unitate de învăţământ. Reprezentanţii ministerului, ai părinţilor şi ai elevilor  urmează a discuta  despre eliminarea noţiunii de elev de serviciu, îndatorire pe care ministrul Educaţiei o consider INUTILĂ. Noile modificări ale Ministerului vor fi trecute în regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare.

(Jurnal)