Fripturile unui călărăşean au costat două mii de lei la Bâlciul de Sfânta Maria

0
97

Mirosurile de grătar (mici, fripturi, frigărui etc) a împânzit, în zilele Bâlciului de Sfânta Maria, aerul din zona în care s-a organizat târgul. Deşi puţini la număr, de departe cei mai căutaţi au fost posesorii de grătare şi, automat, de produse afişate îmbietor sub ochii pofticioşilor.

Numai că unuia dintre comercianţi nu i-a picat prea bine munca la grătar.

Este vorba despre un comerciant din judeţul Călăraşi, care oferea spre vânzare fripturi şi mici, depozitate, însă, în condiţii improprii. El a fost vizat de unul dintre cele 12 controale ale inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentului Giurgiu (DSVSA), şi a fost singurul amendat pe toată perioada bâlciului.

„Amenda care i-a fost aplicată în data de 14 august comerciantului s-a ridicat la două mii de lei, iar faptul că am constatat, în aceste zile, doar această abatere – au mai fost şi altele, minore, care, în urma avertismentelor, au fost remediate imediat – denotă faptul că s-a luat în serios faptul că sănătatea consumatorilor este mai presus de orice”, ne declara, la scurt timp de la terminarea Bâlciului, directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu.

Jurnal