Ministrul Educației vrea Şcoală în Spital, pentru elevii bolnavi

0
254

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat deunăzi că doreşte promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital.

El preciza că sistemul va fi organizat în aşa măsură în care fiecare elev să aibă acces la educaţie, menţionând că nu este vina lor că se află în această situaţie.

Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum: şcoala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene (BAC, Evaluare Națională… etc. – n.red) sunt în spital sau pe parcursul anului şcolar, în şedinţe de chimioterapie. Până acum prevederile prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupă să constitui în şcoală, în Fundeni sau în spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situaţie, în ţară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, altul este la… Nu putem vorbi de constituirea de grupe”, a  mai spus Sorin Cîmpeanu.

(Jurnal)