Într-o recentă postare pe Facebook președintele PSD Giurgiu și totodată  ministru al Economiei, Niculae Bădălău. anunță o investiție de o „importanţă uriaşă” la Giurgiu . Este vorba de un aeroport privat, investitorul fiind din Emiratele Arabe.  

Ministrul Economiei,  mai spune că  acest aeroport construit la Giurgiu va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa, iar la proiect ar urma să contribuie și Guvernul României.

Niculae Bădălău mai susține că aeroportul ar putea fi gata în 5 ani și că acesta se va întinde pe 2.500 de hectare. Deocamdată însă  locul unde va fi construit „este confidenţial”.

 Ministrul Economiei mai spune că  lucrările la această  investiție ar putea începe în luna octombrie a acestui an.

„Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu. În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie. Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă”, spune ministrul Economiei.

Președintele PSD Giurgiu, consideră  că aeroportul de la Giurgiu va fi un obiectiv economic uriaș pentru economia judeţului.

(Jurnal)