Ministrul Agriculturii Petre Daea a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase ”să cânte acolo unde sunt!”

0
191

Ministrul Agriculturii Petre Daea a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, așa cum ne recomandă membrii Comisiei Europene, ci să-i lase ”să cânte acolo unde sunt” şi să mănânce sarmale, cârnaţi şi ouă de găină…

O recomandare cu  aluzie  directă la decizia din luna februarie a acestui an a Comisiei Europene care a autorizat  comercializarea greierilor de casă ( ”Acheta domesticus” ) ca aliment nou în Uniunea Europeană.

 Aceasta devine astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de ”Tenebrio molitor” şi în noiembrie pentru ”Locusta migratoria”. Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat la un post de televiziune ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Conform ministrului, trebuie să fim consecvenţi şi în acelaşi timp stăruitori în a ne păstra tradiţiile și a face ce trebuie.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele, susțin membrii comisiei,  reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

(Jurnal)