Ministrul Energiei, Toma PETCU: ”Rompetrol trebuie să-și plătească datoria istorică…!”

2
355

 

Ministerul Energiei nu va prelungi memorandumul semnat cu KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, care prevedea, printre altele, și înființarea unui fond de investiții în energie cu o valoare de un miliarde de dolari.

 Ministerul Energiei nu va prelungi memorandumul cu KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, aprobat prin hotărâre de Guvern în 2014, iar compania va trebui să-și plătească datoria către stat pentru a-și dovedi buna credință, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

Atunci când am preluat mandatul (ianuarie 2017 — n.r.), în luna a treia expira memorandumul de înțelegere. Am prelungit încă șase luni, până în luna a noua. Am considerat că șase luni vor fi suficiente pentru a se finaliza negocierile. Am constatat în această perioadă că este foarte greu. Cred că în februarie am scris atât DNA, cât și DIICOT, am cerut informații legate de dosarele în care sunt anchetate companiile Rompetrol, pentru a ne lămuri foarte clar care este stadiul, ce culpabilități sunt. Am primit răspuns din partea acestor instituții, dar am considerat că nu sunt foarte lămuritoare și am făcut un material transmis către CSAT”, a spus ministrul.

 (Jurnal)

2 COMENTARII