Ministerul Sănătății a decis cum vor intra la clase elevii, de la 14 septembrie…

0
342

Ministerul Sănătății a luat decizia de a renunța la procedura prin care elevilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de a începe programul de curs. Potrivit secretarului de stat, Dragoș Garofil, acest lucru ar dura prea mult timp și ar provoca înghesuială la ușa școlii.

El mai spunea că datoria de a se asigura că elevii sunt sănătoși, le revine părinților, care trebuie să verifice starea copiilor lor în fiecare dimineață, înainte de a-i trimite la școală.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase“, a explicat Garofil.

Ce se va întâmpla din 14 septembrie

 Recent președintele Klaus Iohannis oferea detalii despre cele trei scenarii care ar putea fi aplicate la începerea școlii:

Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor“, a declarat șeful statului. Guvernul Orban nu a luat însă,  nici până în momentul de față, o decizie finală.

(Jurnal)