Grindeanu cere minstrului Transporturilor controlul materialelor antiderapante…Ministerul de Interne îl demite pe prefectul de Giurgiu . Cine va fi noul Prefect al județului?!

1
89

hqdefaultPremierul a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan CUC,  să trimită Corpul de control la CNAIR pentru a verifica modul în care au fost organizate acţiunile de deszăpezire şi au fost formate stocurile de materiale anti-derapante.

 

Foto: Prefectul Zorinel Niculcea ,  un liberal cu o prezență palidă și nesemnificativă

”I-am cerut ministrului Cuc să ia toate măsurile legale pentru a-l demite pe directorul CNAIR şi să trimită acolo corpul de control”, a declarat Grindeanu, la ieşirea de la Ministerul Transporturilor. Premierul s-a arătat dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante. „Am văzut o problemă legată de stocurile de materiale. De exemplu, de ce avem multe stocuri de sare, dar nu de nisip?”, a spus Grindeanu. Zeci de tronsoane de drumuri din mai multe județe sunt încă blocate, sâmbătă la prânz, din cauza condițiilor meteo.

La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut demiterea prefectului de Giurgiu . Ea a declarat, ferm, jurnaliștilor că va cere premierului demiterea prefectul județului Giurgiu, Zorinel Niculcea, în contextul în care acesta a fost de negăsit în ultimele zile, deși prezența sa era imperios necesară într-o astfel de perioadă în care vremea extremă a creat o serie de probleme: În aceste condiții, este inadmisibil ca într-un județ care are și Vamă, prefectul să fie de negăsit, a spus Carmen Dan.

Era de așteptat această demitere din considerente politice,  este deja o cutumă  politică în România ca,  în momentul învestirii unui nou guvern să fie demiși foști prefecți și să fie înlocuiți  cu oameni fideli noului Guvern. Și asta în ciuda faptului că  că funcția prefectului nu este subordonată politic. 

(Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU