Din 8 octombrie, cei interesați să realizeze investiții in procesarea sau marketingul produselor agricole au la dispoziție 182,7 mil. Euro!

MADR anunță lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Măsurii 4 – Investiții în active fizice, sub-măsura 4.2 – Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole, în intervalul: 8 octombrie 2021, ora 9.00 – 7 ianuarie 2022, ora 16.00.

Fondurile pentru această sesiune sunt împărțite pe două componente. Astfel, sprijinul pentru investiţii de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole este de 143,6 mil. Euro, în timp ce componenta referitoare la sprijinul pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 mil. Euro.

Cei interesați să acceseze fonduri europene prin sub-măsura 4.2 au la dispoziție pe www.afir.info Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”, în vederea întocmirii documentației https://bit.ly/3tZ3Mxo.

Depunerea cererilor de finanțare se va realiza on-line, pe site-ul Agenției, la momentul lansării sesiunii” – informează Direcția Agricolă Județeană Giurgiu.

(Jurnal)