Milioane de euro pentru școlile din municipiu

0
203

Patru milioane de euro este valoarea finanțărilor din fonduri europene pentru o parte a școlilor din municipiu, bani ce vor fi folosiți pentru lucrări de întreținere sau chiar reparații a mai multor unități de învățământ.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Nicolae Barbu, în cadrul unei recente conferințe de presă.

„S-a intervenit la mai multe unități de învățământ. Nu a fost și nu este deloc simplu, mai ales că am și impus anumite lucruri constructorilor. Astfel, am decis ca lucrările să fie făcute doar atunci când nu sunt elevii la școală, lucrările urmând astfel să fie efectuate în week end, mai ales. Cât privește grădinițele, acolo se lucrează doar când nu este afectat programul copiilor”, spunea primarul Barbu.

Astfel, în cele prezentate de edilul municipiului, un plus a fost faptul că toate unitățile de învățământ și-au achiziționat table noi. Dar, la polul opus, al nemulțumirilor, se numără faptul că unele unități de învățământ nici măcar nu au demarat lucrările. La acest ultim capitol, al lui „Așa nu”, a fost trecută grădinița „Căsuța fermecată”, unde procentul lucrărilor este…zero!

Despre faptul că lucrările s-au extins până spre începerea școlilor, primarul Barbu a avut următoarea explicație:

„Giurgiu nu este singular! Faptul că toate contractele s-au semnat foarte târziu, în lunile martie – mai, a dus la aceste întârzieri. Sperăm, totuși, să finalizăm toate lucrările până anul viitor!”, a mai spus Nicolae Barbu.
(Jurnal)