Mii de parfumuri şi articole de îmbracăminte, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu

0
96

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1.700 de parfumuri şi articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc şi un cetăţean polonez au  încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 25.09.2019, ora 19.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz  înmatriculat în Polonia, cetăţeanul  polonez  S.M., în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse cosmetice din Grecia pentru Austria.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, împreună lucratori ai Autorităţii Vamale, au fost descoperite mai multe colete care conţineau cantitatea totală de 668 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul  polonez a declarat că este angajatul  firmei de transport şi nu avea cunoştinţă despre marca produselor. Totodată, bunurile susceptibile a fi contrafăcute au fost retinute pe baza de adeverinţă de reţinere de catre Autoritatea Vamală.

 *Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat, în data de 26.09.2019, acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

În cadrul verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit  într-un autocar,  în compartimentul destinat  bagajelor,  cantitatea totală de 1.036 de articole textile, inscripţionate cu numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că  bunurile aparţin cetăţeanului turc K.N. în vârstă de 33 de ani, şoferul autocarului. Acesta a declarat că intenţiona să transporte bunurile în Romania la rugămintea unui prieten.

Bunurile din ambele cazuri, în valoare totală de 233.450 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.