Mii de măști de protecție, distribuite GRATUIT în comuna Daia, de către primarul Adrian Florin ȘERBAN

0
674

De circa două săptămâni, Instituția Prefectului Giurgiu a emis Hotărârea nr.14/07.04.2020, prin care se recomandă ca la fiecare ieșire din afara locului de domiciliu sau reședință, fiecare locuitor al județului să poarte mască de protecție.

În aceste condiții, primarul comunei Daia, Adrian Florin Șerban, a început, imediat, o amplă campanie de distribuire a măștilor de protecție din bumbac, 3000 la număr, către fiecare dintre locuitorii satelor ce compun comuna: Daia, Dăița, Plopșoru.
Având în vedere că această protecție, esențială pentru prevenirea virușilor în această perioadă grea, nu poate fi procurată de fiecare dintre noi, din varii motive, am hotărât să venim în sprijinul cetățenilor comunei noastre prin distribuirea gratuită de măști de protecție REUTILIZABILE”, spunea primarul Șerban.

Acțiunea se desfășoară de către angajații Primăriei Comunei Daia, aceștia bătând la fiecare poartă, și explicându-le oamenilor că protecția este principalul cuvânt de ordine în aceste zile, când tot mai multe cazuri sunt raportate de la o zi la alta.

Nu ne vom opri până nu ne asigurăm ca fiecare cetățean al comunei a beneficiat de o astfel de mască, sperăm noi până la sarbatoarea Sfintelor Paști.
Vă reamintim că măștile permit reutilizarea doar după spălare și sterilizare prin călcare cu fierul de calcat la o temperatura de max. 120 grade Celsius. Avem în continuarea rugămintea să părăsiți domiciliul doar pentru nevoile strict necesare și să respectați toate normele impuse”, a mai ținut să precizeze edilul comunei Daia.

(Jurnal)