Mihăiță Penciu, director adjunct al Poliției Locale Giurgiu: „Coșurile de gunoi au devenit obiecte de joacă pentru diverse persoane răuvoitoare”

0
443

În cursul zilei de duminică, 28 noiembrie, în centrul orașului Giurgiu „s-au furat coșurile de gunoi”. Acesta este mesajul pe care un locuitor al acestui municipiu l-a postat pe pagina sa de socializare, mesaj însoțit de fotografii de la fața locului, cu precizarea că în zonă există și camere video și poate în acest mod, cei responsabili se vor sesiza și ulterior, făptașii vor fi prinși și trași la răspundere.

Am luat legătura pentru a afla situația acelor vandalizări din zona Casei de Pensii Giurgiu, cu Mihăiță Penciu, director adjunct în cadrul Poliției Locale Giurgiu.

Iată cu ce lămuriri a venit acesta, referitor la acest subiect dezbătut nu o dată, de-a lungul ultimelor luni: „Situația coșurilor de gunoi este cunoscută, în sensul că cei care colectează gunoiul depozitat în aceste coșuri, nu le mai pun la loc, prinzându-le în dispozitivul de susținere. Astfel, acestea devin obiecte de joacă pentru diverse persoane răuvoitoare.
De asemenea, instituția noastră a făcut dese solicitări la Direcția responsabilă din cadrul primăriei, pentru remedierea situației, inclusiv montarea de coșuri, acolo unde este necesar.
Am identificat în teren persoane minore care pe timpul nopții au luat coșuri de gunoi și le-au pus pe axul drumului. Copii au fost predați părinților și avertizați”. 

Sperăm ca aceste cazuri să fie izolate, sau de ce nu, să nu mai constituie un subiect de dezbateri și pe viitor.

Simțul civic și bunul simț ar trebui să îl dobândim mult mai de timpuriu și să nu dispară o dată cu trecerea timpului.

(Ana Magheru)