Mihai-Dobre-2Cu ceva timp în urmă, scriam despre faptul că Mihai Dobre, primarul orașului Mihăilești, ocupă ilegal această funcție, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Mai mult, deși exista o decizie a ANI, Mihai Dobre a candidat, în iunie 2016, la alegerile locale, câștigând încă un mandat de primar.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI),  „Mihai DOBRE, primar al oraşului Mihăileşti,  a  fost în conflict de interese de natură administrativă şi penală. Mihai Dobre, în calitate de primar al oraşului Mihăileşti, judeţul Giurgiu, a încheiat şi semnat, un contract de prestări servicii, pază, protecţie, ordine şi control cu o societate comercială la care fiica, respectiv nora sa au avut calitatea de asociat unic”, arăta, recent, ANI, într-un comunicat de presă.

Din data de 4 aprilie, ca urmare a emiterii Ordinului Prefectului nr. 147/4.04.2017, mandatul lui Mihai Dobre a încetat. Deocamdată, viceprimarul localității ține locul primarului, urmând  ca, la prima ședință de consiliu, aleșii din Mihăilești să ia act de Ordinul Prefectului, să declare vacant postul de primar și să împuternicească, până la reglementarea situației, o persoană care să țină locul primarului demis.

Ordinul Prefectului poate fi atacat în instanță de către Mihai Dobre, dar acest lucru încă nu s-a întâmplat”, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, prefectul județului, Nina Crișu.

(O.C.)

1 COMENTARIU