Miercuri,  6 septembrie, aproximativ 70 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu, Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice, Criminalistică și Acțiuni Speciale, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc au desfășurat mai multe acțiuni de amploare pe raza municipiului Giurgiu ce au avut ca scop crearea unui climat de ordine și siguranță publică precum și prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

Cu  această ocazie  au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Giurgiu, pentru locații din municipiul Giurgiu și comuna Frătești, județul Giurgiu, ocazie cu care s-au identificat bunuri provenite din săvârșirea unei infracțiuni judiciare, în dauna patrimoniului privat, totodată fiind puse în executare 4 mandate de aducere și continuându-se cercetările, cu persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor, în stare de libertate.

De asemenea, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 30 de ani, din municipiul Giurgiu, cercetat penal într-un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, care în lunile iunie — iulie a. c., a săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier, respectiv patru fapte de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, două de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și una de refuz recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 06.09.2017 și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, totodată fiind prezentat Judecătoriei Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 zile.

În intervalul orar 22.00-02.00 o echipă complexă formată din polițiști și reprezentanți ai Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au verificat două unități comerciale de pe raza municipiului Giurgiu, unde funcționează aparate de tip slot-machines, pe linia respectării prevederilor legale în domeniul jocurilor de noroc.

 Au fost legitimate peste 25 de persoane, fiind  identificați 2 minori în incinta sălilor de jocuri și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 300 lei, pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, totodată fiind făcută o propunere de aplicare a unei sancțiuni contravenționale cu măsura complementară a suspendării activității pe o perioadă de la 1 — 6 luni, conform prevederilor legale privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Pe timpul activităților specifice desfășurate de polițiști au fost legitimate peste 350 de persoane și controlate 235 de autovehicule, ocazie cu care au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni, din care trei la regimul rutier și o infracțiune de contrabandă, fiind aplicate în total peste 120 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.255 lei și ridicate mai multe bunuri în vederea confiscării (ex. 7 metri cubi de material lemnos, peste 800 kg. de fructe și 1.000 bucăți țigarete). Totodată polițiștii rutieri au luat măsuri complementare de reținere a 5 permise de conducere, retragere a unui certificat de înmatriculare și unui set de plăcuțe de înmatriculare.

(Jurnal)