Miercuri, 26 octombrie, campanie de testări GRATUITE Babeş-Papanicolau sau HPV, pentru femeile din Giurgiu

0
699

Așa cum vă anunțam și în cursul săptămânii trecute, femeile din Giurgiu vor putea beneficia de testare gratuită Papanicolau și HPV miercuri, 26 octombrie în intervalul orar 9:30-16:30, la caravana mobilă care va fi amplasată în curtea cantinei sociale din zona Tineretului.

Până la acest moment caravana a efectuat deja testări gratuite în 11 comune giurgiuvene fiind testate peste 1.600 de persoane.

În condițiile în care în ceea ce priveşte incidența cancerului de col uterin Romȃnia se află pe locul trei în rândul statelor membre UE iar, din cauza depistării târzii, rata mortalităţii este de 4 ori mai mare decȃt ȋn celelalte ţări membre UE, este de menționat faptul că în cadrul campaniei un număr semnificativ de femei, aproximativ 10% dintre persoanele testate, au fost testate „pozitiv” urmând ca acestea să efectueze investigații suplimentare pentru diagnosticare.

Campania este derulată, cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, de către Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu (INSMC), în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN)”, precizează Consiliul Județean Giurgiu.

Femeile din Giurgiu care vor să beneficieaze de testarea gratuită, mâine, 26 octombrie, pot face programare la numărul de telefon: 0769.942.108, număr la care vă va răspunde reprezentanta Consiliului Județean Giurgiu, Elena Groasa.

(Jurnal)