Acasă Actualitate Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU: „CE a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR, care aduce României 2,6 miliarde euro”

Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU: „CE a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR, care aduce României 2,6 miliarde euro”

0
Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU: „CE a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR, care aduce României 2,6 miliarde euro”

România va primi 2,6 miliarde de euro din fondurile care pot fi accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în urma autorizării primei cereri de plată.

„În data de 15 septembrie, Comisia Europeană a aprobat evaluarea preliminară pozitivă a cererii de plată a României în valoare de 2,6 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Prima cerere de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trimisă de Guvernul României cuprindea cele 21 de țintele și jaloanele aferente trimestrului IV din 2021. Odată cu transmiterea cererii de plată, au fost transmise Comisiei Europene toate documentele justificative privind îndeplinirea satisfăcătoare a țintelor și jaloanelor, aceasta fiind o condiție obligatorie.

Cele 21 de ține și jaloane vizează reforme privind transportul durabil, decarbonizarea, siguranța rutieră, piața energiei electrice, înlocuirea cărbunelui din mixul energetic, îmbunătățirea proceselor de administrare fiscală, intensificarea luptei împotriva corupției, reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii și sistemul de audit și control al României pentru punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență.

România beneficiază de o alocare de 29,18 miliarde de euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de 14,24 miliarde de euro și împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde de euro.

Pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranșe de prefinanțare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde de euro, în decembrie 2021 și în ianuarie 2022.

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal și vicepreședinte PNL)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °