Miercuri 19 aprilie, 21 de sirene au sunat alarma la Giurgiu în exerciţiul naţional PROCIV 2017

0
237

s560x316_sirene_bloc_sistem_alarmaÎncepând cu ora 10, miercuri,  19 aprilie, sirenele din Giurgiu au sunat, în cadrul exerciţiului naţional derulat de IGSU pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, PROCIV 2017.

În cadrul exerciţiului vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

Locuitorii Giurgiului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

„Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU””,se precizează în comunicatul ISU Giurgiu.

La nivelul judeţului Giurgiu, în evidenţele ISU, se află 21 de sirene electronice, dintre care 17 în localităţile aflate pe malul Dunării (mai puţin comuna Malu, care are alte forme de alarmare a populaţiei), şi patru în municipiu: una la Stadionul “Marin Anastasovici”, una la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 10 (strada Tineretului), una la CET şi cea de a patra la sediul ISU din strada Dorobanţi.

Jurnal