„Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române, instituție cu un rol esențial în menținerea ordinii publice și în garantarea siguranței tuturor cetățenilor. Totodată, data de 25 martie este zi de mare sărbătoare creștină, ziua când este celebrată Buna Vestire.

Reprezintă un deosebit prilej pentru mine, ca prefect al județului Giurgiu, să transmit tuturor celor care îmbracă haina de polițist respectul şi aprecierea pentru întreaga activitate desfăşurată în spiritul legii, al menţinerii siguranţei cetăţenilor şi pentru implicarea în cadrul evenimentelor organizate la nivelul județului. Indiferent de dificultatea misiunilor, poliţiştii sunt mereu la datorie, dând dovadă de curaj, dăruire şi profesionalism. Îi felicit şi îi asigur că întotdeauna voi trata cu atenție și seriozitate orice problemă pe care o întâmpină, deoarece un județ civilizat are nevoie de oameni competenți, dedicați meseriei lor, indiferent de domeniu, și de condiții de calitate pentru desfăşurarea activității.

Le urez tuturor polițiștilor giurgiuveni și familiilor acestora, multă sănătate şi împliniri pe plan profesional şi personal.

Dumnezeu să ajute și să aibă în pază Poliția Română!

La mulți ani!”

Prefect,

Florentina Stănculescu