Sâmbătă, 4 iulie, s-au împlinit 144 de ani de la înființarea Societății de Cruce Roșie din România. Cu această ocazie, deputatul giurgiuvean, Cristina Elena Dinu (PSD), a publicat, pe pagina sa de socializare, un mesaj, pe care îl redăm integral în cele ce urmează:

„La 144 de ani de la înfiinţare, Crucea Roşie Română rămâne un model de seriozitate și devotament pentru noi toți”

Se împlinesc astăzi 144 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roșie din România. Aceasta a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva, „pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”.
Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române (CRR) se regăseau importante personalități ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino și dr. Carol Davila.
Primul președinte al Crucii Roșii Române (CRR), care își avea sediul într-o aripă a actualului Spital Colțea din București, a fost prințul Dimitrie Ghica (1876-1897).
În 1919, Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) adera la Liga Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, în 1954, la Convențiile de la Geneva din 12 august 1949.
Principiile adoptate la Conferința Internațională a Crucii Roșii, de la Viena, în 1965 și reactualizate, în 1985, au stat la baza întregii activități a SNCRR, începând cu 22 decembrie 1989.
La 20 iulie 1876, prima ambulanță a CRR a plecat într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre. A urmat Războiul de Independență (1877-1878), când Crucea Roșie a intervenit cu personal sanitar, ambulanțe și trenuri sanitare în sprijinul trupelor de campanie. A înființat așezăminte spitalicești în București și în diferite orașe din țară.
Crucea Roşie a fost întotdeauna organizaţia care s-a implicat total în misiunile de salvare, de sprijin a persoanelor aflate în suferinţă, precum şi în acţiuni umanitare şi caritabile.
Apreciez la superlativ devotamentul şi seriozitatea acestor bravi români, care merită din plin toată consideraţia noastră!
La ceas aniversar, urez membrilor, activiştilor şi voluntarilor care activează în cadrul Crucii Roşii din România, şi din judeţul Giurgiu în special, multă sănătate, putere de muncă şi succes în nobilele misiuni efectuate”
a mai scris deputatul social democrat pe pagina sa de facebook. 

(Jurnal)