Autoritățile elene nu au milă față de șoferii care încalcă legea. Iar noul cod rutier introduce pedepse extreme, cu amenzi de sute de euro și chiar închisoare. De exemplu, sunt sancționați drastic șoferii care nu poartă centuri de siguranță sau care vorbesc la telefon în timp ce conduc.

Din cauza acestor modificări, Ministerul român de Externe a emis atenționare de călătorie pentru Grecia. De exemplu, cei care depășesc cu 30 de km limita de viteză riscă amenzi de 350 de euro și suspendarea permisului pentru 60 de zile. Fără permis rămân și cei are trec pe roșu. În plus, plătesc și o amendă de 700 de euro.

Sancțiuni drastice, care merg până la ridicarea permisului, a talonului și a plăcuțelor de înmatriculare timp de 60 de zile riscă și cei care nu poartă centura de siguranță. Sau șoferii care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc, fără să folosească dispozitive speciale, dar și cei care aruncă țigările pe geam.

Conducatorii auto care beau alcool și apoi se urcă la volan riscă amendă de 200 de euro și imobilizarea autoturismului, însă doar dacă nivelul de alcool este scăzut. Pentru ceilalți, pedepsele sunt extrem de dure.

(Jurnal)