Cineva a decis ca aleșii neamului să fie privilegiați și atunci când este vorba de ”masa (lor) cea de toate zilele”. Așa se face că restaurantul din Palatul Parlamentului bate la prețuri, cu siguranță, orice cantină studențească din România, în condițiile în care un mic dejun, aici costă doar  7 lei, o ciorbă sub 5 lei, iar o ceafă de porc la grătar (ce-i place mult românului!), mai puțin de 6 lei!

 Singurul produs din meniu care poate fi considerat mai scump este antricotul cu sos de vin , la prețul de  9,7 lei.

Reprezentanții Parlamentului României au transmis ca aceste preturi sunt neschimbate de trei ani. Meniul prezentat mai jos a fost aprobat si va reintra în vigoare din data de 11 ianuarie.

Micul dejun, ce include ouă prăjite, telemea de vaca si cartofi prăjiți costa doar 7,13 lei.

Ciorbele nu ajung la 6 lei, borșul țărănesc cu legume costă doar 2,75 lei, iar ciorba de văcuță ”a la grec” este doar 5,36 de lei. Bă ești prost? Bă ești nebun?

Un piept de pui la grătar  costă abia 4,5 lei,  fileul de șalău este 5,5 lei,  iar  delicatul păstrăv la grătar, cu lămâie  ajunge la 16,01 lei.

Asta în condițiile în care un parlamentar primește o indemnizație lunară brută de 18.720 lei , iar  cei din provincie mai primesc și suma de 4.600 de lei pentru cazarea în București.

La toate acestea se adaugă sumele pentru  postul deținut în Parlament (președinte de Cameră a Deputaților, președinți sau vicepreședinți de comisii, de grupuri parlamentare etc. )

(Jurnal)