Medicii de familie din România au început greva: nu mai consultă gratuit și nici nu eliberează rețete compensate. Care este situația la Giurgiu…

0
386

Așa cum informam cu puțin timp în urmă în ediția on-line a „Jurnalului giurgiuvean”, Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie a anunţat pe 20 decembrie că începând cu data de 3 ianuarie 2018 cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene. 

În urma unei discuții telefonice purtate cu președintele Casei Județene de Asigurări Sociale de Sănătate Giurgiu, Florentina Popescu, aceasta a declarat, pentru publicația noastră: 

„Nu știu care este, exact, la această oră (n.red – ora 8,20) situația la nivelul județului Giurgiu. Ce vă pot spune este că vineri, 29 decembrie 2017, ultima zi lucrătoare a anului trecut, au fost semnate circa 50 de contracte între Casă și medicii de familie, urmând ca în aceste prime zile din 2018 să fie semnate și restul. Ne mai rămăseseră de semnat tot cam 50 de contracte. La momentul semnării contractelor, nu aveam niciun semnal care să ducă spre situația care a demarat în această dimineață la nivel național. Nu știu ce mesaje s-au mai dat între ei, ce s-a discutat, rămâne să vedem în cursul zilei de astăzi ce turnură va lua situația”, a mai precizat Florentina Popescu. 

Vom reveni cu punctul de vedere al președintei Asociației Medicilor de Familie Giurgiu, dr. Carmen Nicolescu, în momentul în care acesta ne va parveni. 

(Jurnal)