Într-o postare pe contul său de socializare, deputatul giurgiuvean Elena Cristina Dinu scria că, alături de persoane cu putere de decizie în sistemul sanitar, a participat la o dezbatere care a avut ca subiect accesul la medicamentele compensate.

„Am participat astăzi, alături de colegi parlamentari membrii ai Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat, președintele CNAS -Vasile Ciurchea și președintele ANMCS -Vasile Cepoi, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai asociațiilor de pacienți și specialiști în politici publice, la o dezbatere având ca temă ,,Accesul la compensare al medicamentelor în România”.


Am analizat împreună pașii pe care un tratament inovativ trebuie să îi parcurgă pentru a ajunge la pacient și unde se poate interveni pentru ca accesul pacienților la aceste tratamente să fie unul cât mai facil.
De asemenea din discuții s-a desprins ideea că este necesară gândirea unui mecanism de acces rapid la aceste tratamente pentru pacienții a căror viață depinde de administrarea acestora.
Felicitări Point Public Affairs pentru initiațivă și organizare!”, a scris, pe contul său de facebook, deputatul Elena Dinu.