Meciul dintre Austria și Macedonia ( 3-1), de pe Arena Națională, a marcat și două premiere…

0
103

Foto: După ce a marcat, Lainer i-a dedicat golul său, danezului Christian Eriksen, el arătând  un tricou cu mesajul: ”Eriksen stay strong”.(Eriksen fii tare!)

Un gest asemănător făcuse cu o seară înainte și Romelu Lulaku, după primul său gol din partida Anglia-Croația, atacantul englez spunând spre camere : ”Eriksen te iubesc! ” 

Arena Națională  a înregistrat duminică seara o premieră istorică, găzduind pentru prima oară o partidă de Campionat European, cea dintre Austria și Macedonia de Nord.

La capătul unui meci captivant, Austria a obținut primul său succes la un Campionat European, după ce a învins, destul de clar, Macedonia de Nord cu scorul de 3-1.

Primul gol a venit încă din min. 18 prin austriacul LAINER! Fundașul dreapta a fentat elegant ieșirea la ofsaid a nord-macedonenilor și a marcat cu latul, la colțul lung, din centrarea lui Sabitzer.

Deși în tribune majoritatea au fost  fanii nord-macedonilor,  pe teren însă selecționata Austriei a făcut legea…

În min. 29 – a venit însă golul  Macedoniei și scorul devenea  1-1, gol înscris prin PANDEV! Aflat la debut la un Campionat European, mijlocașul, a profitat de mai multe greșeli ale austriecilor și a marcat. Alioski a pasat greșit, Hinteregger a vrut să respingă balonul, dar a trimis în Sabitzer,  iar din deviere mingea s-a dus spre poartă. Portarul Bachmann a plonjat, dar a gafat și el și a scăpat balonul , iar jucătorul de la Genoa a profitat și a marcat.

 Acesta a fost și scorul pauzei…Când toată lumea credea că meciul se îndreaptă spre un egal, în  min. 78  a venit  golul  Austriei, prin Gregoritsch! Atacantul lui FC Ausburg a marcat, ca un veritabil vârf pur-sânge, de pe linia careului de 6 metri, după o super-pasă a celebrului Alaba.  Și astfel scorul devenea 2-1 pentru austrieci.

Mai rămăsese puțin până la finalul partidei și macedonenii deveneau tot mai nervoși, frustrați de golul primit și de faptul că jocul lor nu se mai lega…

În min. 90,  pe fondul crispării, macedonenii greșesc din nou și scorul se face 3-1, gol marcat de austriacul Marco Arnautovic! Atacantul lui West Ham,  a marcat golul care a decis meciul de pe Arena Națională, din pasa lui Laimer. Și astfel Austria ocupă primul loc în grupa lor, învingând în primul meci, Macedonia de Nord cu 3-1, reușind o premieră: primul lor meci câștigat la un Campionat European.

(Jurnal)