Sterling a decis meciul cu Croația, prin golul marcat în min. 57,  după ce englezii au dominat steril în cele două reprize, ratând uneori nepermis …

Astfel Anglia câștigă primul meci de la  Euro 2020, în fața Croației, scor  scorul de 1-0.

Debutul meciului s-a făcut cu un gest care ar putea costa naționala Croației. Deși echipa Angliei, înainte de fluierul arbitrului a accesat ritualul mondial în fotbal, de îngenunchere, cu un picior flexat pe gazon, în semn de susținere a campaniei anti RASISM, croații au rămas în picioare  indiferenți total la acest gest.

Englezii au început bine, au avut primele ocazii ale partidei prin Foden și Phillips, dar primul a lovit bara, iar șutul jucătorului de la Leeds a fost respins de portarul croat.

Englezii au avut mai mult posesia mingii, dar s-au lovit de un mijloc în care Modric a funcționat ca un ceas și de  apărarea organizată a croaților.

A fost nevoie însă doar de o ezitare pentru ca Phillips să creeze o fază superbă, să trimită mingea în careu de unde Sterling a reluat din prima,  direct în plasa porții adverse, pe lângă portarul care deși a lovit-o cu mâna, în cele din urmă a scos-o din plasă….

Căpitanul bătrânului Albion, Harry Kane a avut în picior ocazia de a majora scorul la 2-0, dar a tras peste poartă din poziție ideală. Astfel că meciul s-a terminat 1-0, iar englezii au făcut primul pas spre calificarea în fazele eliminatorii.

În următorul meci din grupe, echipa lui Southgate va juca, tot pe Wembley, în compania Scoției, iar Croația își va măsura forțele cu Cehia la Glasgow.

(Jurnal)