Județul Giurgiu, cu o populație de circa 270.000, are o rată de incidență de 1.26. De la începutul epidemiei, în urmă cu opt luni, și până în prezent, în Giurgiu au fost testate 10.367 de persoane, cam câte testează județul Alba în mai puțin de două săptămâni.  În ultima zi, în județul Giurgiu au fost testate 72 de persoane, potrivit datelor publicate de instituția prefectului.

Prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a declarat, pentru G4Media.ro, că la nivelul județului sunt prelevate zilnic maximum 80 de probe, din care doar 30-40 pot fi prelucrate în județ, restul fiind trimise la laboratoare din București.

Prefectul spune că s-a încercat creșterea capacității de testare, dar nu există personal: „Nu avem medici care să lucreze. Avem la spitalul județean aparat RT-PCR, dar se lucrează într-o singură tură. Am făcut solicitări pentru detașarea de personal, dar nu a fost găsit.”

Aneta Matei a menționat că situația este sub control din punct de vedere epidemiologic și că cele mai multe infectări provin din naveta pe care locuitorii din Giurgiu o fac la serviciu în București.

Întrebată dacă la nivelul județului se are în vedere impunerea unor restricții pentru a preveni o eventuală accelerare a epidemiei, Aneta Matei a explicat că autoritățile de la nivel județean nu pot lua măsuri peste ceea ce s-a stabilit de Guvern prin hotărâre. Este vorba despre restricțiile care se aplică în funcție de pragul la care ajunge rata de incidență.