Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a constituit un dispozitiv complex pentru desfășurarea în siguranță și luarea măsurilor aflate în competență la meciul de fotbal F.C. ASTRA GIURGIU – FCSB care se va desfășura în această seară, pe stadionul municipal „Marin Anastasovici”, începând cu ora 20,45, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Accesul suporterilor în incinta stadionului urmează a fi făcut începând cu ora 19,00.

„Dispozitivul Poliției Județene este compus din polițiști de ordine și siguranță publică, rutieri, criminaliști, precum și polițiști din cadrul serviciului de arme, explozivi, substanțe toxice și periculoase.

Poliția recomandă participanților să evite provocarea și implicarea în orice fel de incidente, precum violențele verbale și fizice.

Poliția giurgiuveană adresează mulțumiri anticipate pentru comportamentul civilizat și legal de care vor da dovadă pe parcursul desfășurării evenimentului”, se mai arată în comunicat.

Măsurile sporite de siguranţă au fost luate ca urmare a actelor de violenţă înregistrate la ultimul meci disputat de FCSB, cu Rapidul, atunci când mai multe persoane au fost rănite ca urmare a altercaţiilor din tribune.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Giurgiu au precizat, tot prin intermediul unui comunicat de presă:

„Afluirea / defluirea suporterilor şi a spectatorilor se va realiza pe următoarele trasee:

–  pentru suporterii echipei Astra–Aleea Fabrica de Zahăr;

–  pentru suporterii echipei F.C.S.B.- Aleea Plantelor;

– pentru ceilalţi spectatori: tribuna I – str. Chauncey Hardy;  peluză – Aleea Fabrica de Zahăr.

Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.”

Pentru meciul din această seară au fost vândute 5000 de bilete.

(Jurnal)