Gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit, recent,  la Digi24, despre „unul dintre cele mai năucitoare momente din viața sa de gazetar” . Este vorba despre  o declarație a lui Dan Amedeo Lăzărescu, tatăl șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a recunoscut că turna la Securitate și că victimele sale ajungeau la Canal…

Cristian Tudor Popescu a povestit  recent la o emisiune TV cum a evitat să-l întâlnească pe șeful ALDE, când se pregătea să intre în studioul Jurnalului de Seară, după ce Tăriceanu  tocmai declarase  pe același post TV că familia sa a avut de suferit din cauza represiunii comuniste și că procurorul general Augustin Lazăr a făcut și el parte din acest aparat de represiune și ar trebui, deci, revocat.

https://www.youtube.com/watch?v=EzBNugzHKeU

Întrucât nu doresc să mă intersectez vreodată cu fizicul domniei sale ( Călin Popescu Tăriceanu – n.n.) m-am dus la machiaj, după care am cerut permisiunea fetelor să rămân acolo. Și m-am băgat într-un colț, uitându-mă la televizor, cu ce ne mai fecundează mințile dl Tăriceanu, așteptând să plece ca să vin și eu aici, când au mai venit doi jurnaliști de la Digi Sport, s-au refugiat în machiaj, cu mine. Ne-am dat seama că toți trei aveam același scop, să nu-l întâlnim pe marele om de stat. Vă dați seama cum am râs, aproape cu sughițuri, toți trei. Deci dl Tăriceanu creează, iată, comedie, sitcom”, a povestit Cristian Tudor Popescu la Jurnalul de Seară.

Vă spun și eu o poveste, de fapt e real, e înregistrată emisiunea la TVR, eu relatez. Nu fac neapărat niște legături cu nimic. Eram acolo în emisiune, în 1998, cu Mircea Dinescu, cu Ralu Filip și cu o parte din familia domnului Tăriceanu, și anume cu tatăl său, sau soțul mamei sale, cum îi place să spună, Dan Amedeo Lăzărescu. Dl Lăzărescu a fost deținut politic. Înainte, însă, dl Lăzărescu s-a ocupat cu altceva, ceea ce a mărturisit în acea emisiune, creând unul dintre cele mai năucitoare momente din viața mea de gazetar”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

„L-am întrebat pe dl senator Lăzărescu‘Ați colaborat cu Securitatea?’ A spus: ‘Da, am colaborat. Făceam note informative despre diverși – cunoștințe, prieteni – și le dădeam la Securitate’. Asta la începutul anilor ’50, înainte de a fi arestat. ‘Ce se întâmpla cu cei pe care îi turnați?’ ‘Ajungeau în temniță sau la Canal, dar rog să se consemneze că banii pe care îi primeam în urma acestor turnătorii, în urma acestor note informative pe care le dădeam despre oamenii ăștia, îi dădeam familiilor celor trimiși la Canal.’ Deci ‘rog să se consemneze’ – subtextul era ‘comportamentul meu uman, moral’.

O relatare. Mircea Dinescu mai trăiește și există, firește, la TVR, emisiunea se numea ‘Scurt pe 2’”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

(Sursa: Digi24)