În plină epidemie de pestă porcină, un alt pericol pândeşte  România:  Carnea infestată cu trichineloză!

 În județul Dâmboviţa, parazitul a fost descoperit, recent,  la mai multe animale din gospodăriile oamenilor. Dacă tot acest lanț de epidemii  sunt o coincidență nefericită, o teorie a conspirației sau o realitate pe care autoritățile au obligația să o gestioneze responsabil, vom vedea în viitorul apropiat. 

Suntem convinși că sub presiunea acestui noi pericol, mulţi crescători de animale,  îngroziţi de ideea că ar putea rămâne fără porci, le vor  sacrifica pe ascuns, fără să mai treacă pe la un laborator pentru a le testa de trichină. 

Astfel, acum, în preajma sărbătorilor, este o problemă de alegere personală pentru orice consumator giurgiuvean care va cumpăra carne de porc fără a se asigura că acel animal sacrificat  reprezintă sau nu un pericol pentru sănătatea lui și a familiei sale.  Asta pentru că mare parte din carnea de porc ce se comercializează în județul Giurgiu de ani buni, provine în majoritate de la crescători din Dâmbovița. Și, după cum știți probabil, Trichineloza  este un parazit  care nu cedează la îngheţ sau la procedeele de sărare şi afumare folosite pentru realizare de tot felul de produse ce ajung pe masa de Crăciun și Revelion…

(Jurnal)