Aglomerație mare la examenul de ocupare a posturilor  de polițist de frontieră! Cum va fi în frontiera Giurgiu, în perioada sărbătorilor… 

0
277
Jonathan Schelle si Vasile Blaga ministrul Administratiei si internelor au inaugurat, luni, in localitatea Raducaneni din judetul Iasi cel mai modern sediu din cadrul Directiei de Politie de Frontiera Iasi destinat supravegherii frontierii de est prevenirii si combaterii migratiei ilegale si criminalitatii transfrontaliere asigurindu-se conditii la standarde europene.

În aceste zile Inspectoratul Poliției de frontieră Giurgiu susține examen pentru completarea câtorva posturi scoase la concurs de polițiști de frontieră . După cum am fost informați numărul candidaților a fost extrem de mare, al zecilor de concurenți pe loc! Dovada faptului că această profesie rămâne în continuare extrem de atrăgătoare pentru tineri , deși Schengen-ul bate la ușă,  iar viitorul în acest nou context, este destul de incert pentru cei ce speră să rămână ”de strajă” la frontieră. Oricum în sistem este nevoie de cadre, iar cei disponibilizați vor fi asimilați , cu siguranță, în cadrul altor servicii. Întrebați despre modul în care  vor face față valului uriaș din  trafic,  în perioada sărbătorilor care se apropie, am primit asigurări că ne vor fi curând oferite informații despre timpii de așteptare și eventualele suplimentări pe căile de acces, din zona de frontieră Giurgiu-Ruse care, așa cum ni s-a precizat, se va descongestiona odată cu intrarea în funcțiune a noului terminal al vecinilor noștri bulgari.

(Jurnal)