AcasăActualitateMartie - lună ”plină” pentru deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei, secretarul Comisiei de...

Martie – lună ”plină” pentru deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei, secretarul Comisiei de Apărare

Luna martie a fost una densă în evenimente pentru membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, iar deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei a participat la o mulțime de evenimente, ca secretar al acestei comisii.

În prima parte a lunii, deputatul Alexandru Andrei a vizitat, alături de președintele Comisiei, Dorel Gheorghe Căprar, sediul Statului Major al Forțelor Navale. Despre această vizită, deputatul giurgiuvean ne-a declarat: ”A fost o ocazie foarte bună de a aprofunda situația forțelor navale române. Pe agenda întâlnirii s-a aflat o prezentare a misiunii componentei navale a Armatei României, managementul resursei umane și pregătirea personalului, dar și perspectivele și obiectivele urmărite în anul 2018, dezvoltate în acord cu actuala arhitectură de securitate. În discuţiile purtate, am salutat modul în care se realizează marșurile de instrucție ale Navei Școală Mircea, unde își desfășoară stagiul de practică și cadeți ai forțelor navale partenere, dar și reînființarea Liceului Militar de Marină din Constanța, liceu a cărui funcţionare va asigura resursa umană necesară forţelor navale.”

O săptămână mai târziu, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor organiza, la Palatul Parlamentului, conferinţa internaţională ”Romania Save and Rescue”, eveniment în cadrul căruia invitaţii – reprezentanţi ai unor companii de prestigiu – au prezentat soluţii şi echipamente moderne folosite în prevenirea şi intervenţia în situaţii de criză.

”Conferința ”Romania Save and Rescue” s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a reunit ambasadori ai statelor cu care România are relaţii tradiţionale, reprezentanţi ai ministerelor şi şefi de instituţii din sectorul de securitate, dar şi un număr important de reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale şi centrale. În cadrul acţiunii a fost subliniată importanţa dotării forţelor armate şi a celor de ordine publică cu echipamente performante, la standardele partenerilor militari ai României, iar firmele specializate în acest domeniu au prezentat astfel de echipamente, reprezentanţii acestora subliniind disponibilitatea de a-şi intensifica prezenţa pe piaţa românească de profil. De altfel, ieri, împreună cu preşedintele Comisiei, deputatul Dorel Căprar, am purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii acestor firme, care şi-au exprimat disponibilitatea de a investi în deschiderea unor linii de producţie în ţara noastră. Revenind la conferinţa de joi, concluzia unanimă a participanţilor este că a fost o întâlnire utilă şi fructuoasă, în care toţi participanţii s-au arătat interesaţi de subiectul echipamentelor de intervenţii în situaţii de criză”, preciza, la finalul acestei acțiuni, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei, care s-a aflat printre principalii organizatori ai evenimentului de la Palatul Parlamentului.

O altă acțiune importantă marcată în luna martie de Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională este participarea la exercițiul Dacian Lancer 2018, despre care deputatul giurgiuvean ne-a declarat: ”La invitația ministrului Apărării, Mihai Fifor, am avut onoarea de a participa – alături de colegii din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională – la exercițiul Dacian Lancer 2018 desfășurat la Cincu, un exercițiu al cărui rol a fost evaluarea Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, fiind monitorizat de Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa. A fost o activitate specială, realizată de specialişti ai Comandamentului Forţelor Terestre Aliate. Cei 900 de militari români și străini participanți au trecut cu brio acest test și, cu ocazia declarării Capacității Operaționale Finale, urez mult succes Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est în îndeplinirea misiunilor de a asigura, la nivelul de responsabilitate, comanda şi controlul în cadrul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianţei. Felicitări echipei de comandă și întregului efectiv de militari ai HQ MND SE pentru eforturile depuse în atingerea acestui stadiu și mulțumiri celor 15 națiuni aliate care au asigurat încadrarea noii structuri militare care funcționează, de astăzi la maximă capacitate, la București”

Și tot în martie, deputatul Alexandru Andrei a avut un nou motiv de satisfacție: unul din proiectele legislative al cărui inițiator este a fost dezbătut și aprobat în plenul Camerei Deputaților. Este vorba despre inițiativa legislativă ce prevede ca suma compensatorie acordată cu titlu de chirie tuturor cadrelor din domeniul securității naționale să poată fi utilizată de către acestea fie în vederea achitării chiriei lunare, fie în vederea achitării ratei (fracțiunii din rată) plătită pentru achiziția unei locuințe. După votul din 20 martie, Alexandru Andrei afirma: ”Mă bucură votul de astăzi, pentru că mă număr printre inițiatorii acestui proiect legislativ, alături de alți cinci colegi deputați și sunt convins că este vorba despre o măsură ce vine în ajutorul cadrelor militare și a celor ce lucrează în domeniul securității naționale. Camera Deputaților este prima camera sesizată, decizia urmând a aparține colegilor din Senat care – sunt convins – vor aproba acest proiect. Atunci când am inițiat acest proiect, am făcut-o în semn de respect pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul acestor instituții care sunt de o importanță deosebită în menținerea și restabilirea echilibrului, ordinii și siguranței societății și în respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.”

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
19.1 ° C
19.1 °
19.1 °
62 %
1.6kmh
63 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!