În fiecare an, în data de 26 iunie, se marchează Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri la nivel național, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate cu un consum scăzut de droguri.

A fost un gest de normalitate ca într-un oraș în care consumul de droguri este tot mai prezent în ultima vreme, după cum relevă comunicatele de presă primite oficial la redacție , în fiecare săptămână, din partea Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, marți, 26 iunie , polițiștii din cadrul  IPJ , în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Giurgiu și Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu au desfășurat o acțiune de prevenire și informare în rândul tinerilor din municipiul Giurgiu despre riscurile consumului de droguri.

 În urma acestei activități, polițiștii giurgiuveni au transmis informații cu privire la prevenirea traficului și consumului de droguri, factorii care pot influența consumul de droguri și substanțe etnobotanice, prevenirea tinerilor asupra repercusiunilor consumului de alcool, droguri sau alte substanțe nocive, dependența, cauza formării comportamentului infracțional, răspunderea penală a traficantului și consumatorului de droguri în rândul tinerilor.

Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relațiile cu persoanele apropiate, deteriorează viața familială și pot ruina oportunitățile copiilor și tinerilor, de educație și angajare. Impactul acestora se resimte în comunități, sistemele de justiție penala și întreaga societate.

Cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului de Droguri, este important să ne amintim că, tulburările cauzate de consumul de droguri pot fi prevenite și tratate. Iată și sloganul sub care instituțiile giurgiuvene au marcat aceaastă zi:  LUMEA DROGURILOR NU ESTE LUMEA TA!

(Jurnal)