Marți 4 octombrie  poștașii  au ieșit din nou în stradă! Ce se va întâmpla vineri la Giurgiu…    

0
235

greva-postasi

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a organizat  marți , 4 octombrie, o acțiune de protest la care au participat, potrivit Mediafax, câteva mii de sindicaliști și care au cuprins toate orașele reședință de județ din țară, inclusiv Capitala.

Acțiunea s-a desfășurat cu începere de  la ora 10.00, timp de 30 de minute, în fața unor subunități ale Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) din orașele resedință de județ și în Bucuresti.
Revendicările membrilor de sindicat, „nerezolvate dupa sapte luni de negocieri, amanari și promisiuni neonorate”, sunt: majorarea cu 200 lei, în sumă fixă, a salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă, obligarea conducerii CNPR, de către acționarul majoritar – Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informaționala – de a crește veniturile companiei.

La nivelul județului Giurgiu, potrivit declarației liderului SLPR – filiala Giurgiu – Claudiu Tănase, pentru publicația noastră, în data de 7 octombrie poștașii giurgiuveni  vor iniția la rândul lor o nouă acțiune de protest, de data aceasta în fața Prefecturii din municipiu: Vineri, 7 octombrie, SLRP – filiala Giurgiu va organiza o acțiune de protest în fața Prefecturii, la care vor participa aproximativ 50 de membri de sindicat. Revendicările noastre rămân aceleași, în principal majorarea salariilor cu 200 de lei și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Sperăm ca de data aceasta doleanțele noastre să fie materializate , iar cei care conduc CNPR să ofere un răspuns favorabil revendicărilor pe care le susținem, ne-a mai precizat Claudiu Tănase.

(Teodora Nicolau și Florian Tincu)

 

Sursa: ziare.ro