Situat pe strada Tineretului, în apropierea Școlii nr.10, Market ANDY a devenit, de ani buni, un adevărat reper pentru consumatorii giurgiuveni. De la legume și fructe proaspete, până la produse lactate sau de panificație, giurgiuveanul de rând găsește la acest magazin cam tot ce are nevoie, indiferent de sezon.
Și, dacă tot am adus discuția despre sezon, în această perioadă gospodinele din zonă (și, de multe ori, și din alte cartiere ale municipiului) au de unde să își facă aprovizionarea pentru conservele ce urmează a fi păstrate peste iarnă.
Un scurt popas în fața magazinului ne-a permis să „culegem” câteva dintre prețuri, în special la produsele de sezon:

Ceapă 1,5 lei/kg
Roșii 4,9 lei/kg
Roșii prunișoare 2,5 lei/kg
Ardei Kapia 2,9 – 3,9 lei/kg
Ardei gras 4,50 lei/kg
Ardei iute 6,90 lei /kg
Varză 2 lei/kg
Vinete 3,5 lei/kg
Castraveți 2,5lei/kg
Pere 3,9 lei/kg
Piersici 6,9 lei/kg
Struguri 5,9lei/kg
Gogonele 2,5 lei/kg
Fasole verde 6,9 lei/kg

La mare căutare în ziua documentării noastre (joi, 17 septembrie) erau ardeii kapia, vinetele și prunele, catalogate drept „produsul zilei” la Market Andy. De altfel, fiecare sezon are particularitățile lui, în ceea ce privește produsele cele mai vândute, astfel că, ne spuneau reprezentanții Marketului, este aproape imposibil de făcut un clasament pentru tot anul în privința acestora.
De menționat este faptul că cei de la acest magazin au găsit o soluție de a nu arunca la gunoi produsele deteriorate puțin. Astfel, la primele ore ale dimineții, angajatele magazinului sortează marfa, iar ceea ce nu mai este de calitatea 1, este pus în lădițe, separat, și comercializat la prețuri reduse cu cel puțin 50%. Această idee a fost și este bine primită de către cei cu venituri modeste, dar care beneficiază, astfel, de produse destul de bune.

(Jurnal)