Amplasare: Într-un loc luminos ferit de bătaia directă a soarelui de vară. Temperatura nu trebuie sa scadă sub 15 gr.

Udare: Se udă solul cam la 3-4 zile vara și la 10-12 zile iarna. Are nevoie de o umiditate mai mare a frunzelor. Pentru aceasta se pulverizează uşor frunzele, dar cu atenţie pentru ca apa să nu șiroiască spre mijlocul plantei. Planta se poate amplasa pe un pat de pietriş sau argilă arsă, uşor umezită, dar cu atenţie, astfel încât baza ghiveciului să nu stea în apă.Temperatura optimă de creștere pentru speciile genului Cymbidium implică existența unei diferențe semnificative între temperaturile diurne și cele nocturne. Temperatura din timpul zilei va trebui să se înscrie în intervalul de 27 – 32 ℃, iar cea nocturna, intre 10 – 15 ℃  . Ca regulă de bază, este necesar să se ofere o diferență termică de 13 – 16 ℃, cel puțin în unele perioade ale anului, pentru a asigura succesul înfloririi.

În mod ideal, în sezonul rece, Cymbidium va fi amplasat în camere foarte luminoase cu temperaturi de 10-18 grade.

Înmulțire: Prin butaşi de tulpină în condiţii deosebite.

A se evita apa în farfurie, și bătaia directă a soarelui de vară. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare în diametru decât diametrul ghiveciului iniţial.

Ca sol se foloseşte un amestec de scoarță de copac cu muşchi de pădure si puţin pământ, dar recomandăm folosirea unui substrat de calitate.Se administrează, de primăvara până toamna,  îngrășământ batoane cu acțiune activă timp de 3 luni, îngrășământ concentrat lichid. După ce se trec florile (după 4-5 luni de la apariţia bobocilor), tija florala se taie, pentru a permite plantei să se regenereze.