AcasăActualitateMarius Olteanu- directorul Companiei APDF S.A. Giurgiu: ”Pentru anul viitor am prevăzut...

Marius Olteanu- directorul Companiei APDF S.A. Giurgiu: ”Pentru anul viitor am prevăzut reabilitarea și modernizarea incintei portuare, lucrările urmând a fi realizate în funcție de buget!”

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale (CN APDF) Giurgiu este o companie  ce îndeplinește funcția de autoritate portuară în toate porturile Dunării fluviale, de la Baziaș până la Cernavodă, cu excepția porturilor Zimnicea și Turnu Măgurele care sunt aflate în administrarea Consiliilor locale.

Compania  funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și desfășoară activități de interes public național utilizând în acest scop atât infrastructura de transport naval ce i-a fost concesionată, cât și bunuri aflate în patrimoniul propriu.

Dorind să aflăm care este activitatea Companiei APDF SA Giurgiu în această perioadă de iarnă și ce noutăți au mai apărut în domeniul transporturilor navale, l-am contatat pe directorul instituției, Marius Olteanu, care ne-a făcut o serie de precizări, în acest sens.

Suntem încă la faza aprobării Bugetului. Pentru anul viitor am prevăzut reabilitarea și modernizarea incintei portuare. Mai sunt ceva lucrări și în teritoriu, ce vor fi realizate în funcție de buget. În primul rând expertiza clădirii care trebuie neapărat efectuată, ea fiindu-ne cerută și prin certificatul de urbanism, avându-se în vedere că este parte integrantă a clădirii și trebuie făcută în totalitate. Am prevăzut suma necesară,  rămânând, ca – în funcție de venituri – să vedem ce avem de făcut în continuare.

Mai avem cele două terminale, de la Orșova și de la Moldova Nouă unde trebuie refăcută hidroizolația în primul an pentru ca în al doilea an să trecem la lucrările de remediere.

Sunt câteva lucrări urgente pe care le avem în plan. Totodată am efectuat programul de investiții, cel de reparații și acum sperăm să le și implementăm.

Avem firesc și o serie de proiecte pe care sperăm să le demarăm în viitoarea perioadă. Unele sunt la stadiul de studiu de fezabilitate, iar altele sunt în curs de implementare. Pentru trei dintre ele sperăm să semnăm contractul  chiar în luna februarie a acestui an.

Marius Olteanu, ne mai preciza că deocamdată, la nivel de Legislație în domeniu, au apărut doar câteva mici îmbunătățiri.

 Am intrat sub supravegherea ANAF-ului pe proiectele de la Giurgiu și de la Calafat. Deci până nu ne dau ei acceptul de a merge mai departe nu vom mai putea face nimic. După ce primim acceptul, lucrurile se deblochează, apoi mai trebuie făcut câte ceva și, tot așa, urmăm întregul cortegiu de proceduri. Nu putem sări nicio etapă, de aceea  pașii făcuți  sunt mici…

În privința relațiilor conducerii APDF cu Sindicatul, relații care,  în urmă cu ceva  vreme, erau destul de încordate, directorul Olteanu ne- spunea:

În Sindicatul Companiei au mai rămas la această oră vreo 15 salariați. Se vrea, am înțeles,  organizarea alegerilor pentru un nou Sindicat care să devină reprezentativ.  Totodată am aflat  că s-a schimbat recent și Legea sondicatelor ce prevede că nu mai au obligativitatea de 50% plus 1. Deci ponderea numărului angajaților s-a redus la 35%. Poate va exista posibilitatea de a avea două sindicate, de ce nu. Până la urmă dialogul social trebuie respectat atâta timp cât se pot acorda beneficii în folosul salaraților. Trebuie ținut cont însă de faptul că noi ne autofinanțăm și că ne putem întinde doar cât ne ține plapuma, cum se zice.

Oricum pot spune că lucrurile merg mai bine decât atunci când am preluat eu Compania. Am stabilit de curând  și tarifele pentru 2023 în domeniu…Noi ne facem treaba! În această perioadă de iarnă, ca să vă răspund la întrebarea din startul acestui dialog cu dvs,,  ne rezumăm la organizarea activităților  la nivel de porturi,  rezolvându-ne problemele în regie proprie – mai menționa directorul Companiei APDF SA Giurgiu, Marius Olteanu.

(Jurnal)

 

 

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
5.5kmh
24 %
mar
34 °
mie
33 °
joi
35 °
vin
34 °
sâm
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!