Cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, liberalul Marin Anton a făcut, în exclusivitate pentru „Jurnal giurgiuvean”, o declarație și o analiză a alegerilor prezidențiale, dar și un pronostic pentru alegerile de duminică, 24 noiembrie.

PSD-ul nu s-a văzut aproape deloc în această campanie, iar Viorica Dăncilă e pierdută. Și este posibil să fie „săpată” chiar din interior. Un alt președinte la PSD ar fi făcut posibil alt rezultat. Bine, Parlamentul mai are doar un an, și e posibil să se coaguleze totul într-un singur partid de stânga”.

Întrebat despre ce s-ar putea întâmpla cu o serie de partide ai căror candidați nu au obținut „calificarea” în turul al doilea, Marin Anton a precizat:

„Cred că după acest tur doi vor rămâne două partide mari. La anul, dacă USR se comportă la fel ca acum, vor avea același stil – neiertători față de alții dar foarte permisivi față de ei – nu știu dacă vor intra în parlament. Recunosc, eu m-am bucurat că au pierdut cei de la USR în turul întâi, mi-am dorit-o pe Viorica Dăncilă în turul doi.”, mai spunea Marin Anton.

De asemenea, liberalul giurgiuvean a avut și un sfat pentru alegătorii din municipiu și județ:

„Sfatul pentru duminică: PNL – Iohannis. Nu există altă alegere. Despre Viorica, îmi cunoașteți părerea, îmi știți opțiunea și cunoașteți luările mele de poziție față de ea, cât a fost premier. Este cea mai slabă propunere, de departe, a PSD-ului din ultimii 30 de ani pentru funcția de președinte. Nu e vinovată în totalitate, singura ei vină ar fi că și-a asumat un rol și o pălărie mult prea mari pentru puterile ei. Pe ultima sută de metri, e vinovat și PSD că a acceptat acest compromis. Chiar nu mai era nimeni capabil să ia taurul de coarne? Repet: ceea ce a fost până acum nu a fost campanie, nu s-a muncit la firul ierbii, nu au fost luări de poziție…Parcă n-a fost campanie. Singurul partid care a muncit a fost PNL, dar PSD a făcut un fel de joc de glezne, prefăcându-se că fac ceva, chiar și la Giurgiu. Duminică se va consfinți un lucru care era clar: problema se pune la procentele cu care va câștiga Klaus Iohannis, nu dacă va câștiga aceste alegeri”, a încheiat liberalul Marin Anton.

(Jurnal)