Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Marin ANTON dezvăluie care au fost pierderile fermierilor giurgiuveni în anul 2018, doar din subvenţii

Marin ANTON dezvăluie care au fost pierderile fermierilor giurgiuveni în anul 2018, doar din subvenţii

0
Marin ANTON dezvăluie care au fost pierderile fermierilor giurgiuveni în anul 2018, doar din subvenţii

Prezent în conferinţa de presă a liberalilor giurgiuveni, liderul organizaţiei judeţene, Marin Anton, a dezvăluit, în faţa celor prezenţi, care sunt pierderile – reale – din subvenţii diminuate ale fermierilor din judeţul nostru.

„Ministerul Agriculturii, şi, implicit, PSD, au promis, pentru fermierii care cultivă diverse plante care aduc o îmbunătăţire a calităţii solului (cresc cantitatea de azot din sol) sume de bani de la bugetul de stat. De exemplu, unui cultivator de soia i s-a promis, în condiţiile în care dovedeşte că a avut cultură de soia, cu recoltă de minim 1,5 tone/hectar, valorificată conform unui contract şi vândută pe piaţa liberă, că va primi suma de 400 de euro pentru fiecare hectar. Doar că, anul trecut, în 2017, suma primită a fost de 281 euro/hectar, iar oamenii au aşteptat ca anul acesta suma să fie cel puţin egală cu cea de anul trecut. Doar că PSD a anunţat, săptămâna aceasta, o subvenţie de 191,8 euro/hectar. Deci, au luat, din buzunarul fermierilor, circa o sută de euro pentru fiecare hectar”, spunea preşedintele PNL Giurgiu, Marin Anton.

În medie, pierderile au fost de aproximativ 45 – 50.000 de euro per total, dar, conform celor spuse de liderul liberal, această diminuare nu face decât să dovedească, dacă mai era nevoie, că actuala guvernare nu mai are bani, şi că, în afara unor promisiuni, de cele mai multe ori neonorate, nu mai poate oferi nimic electoratului.

În Giurgiu sunt înregistraţi aproximativ 14.000 de fermieri, mulţi dintre aceştia (cel puţin cei de pe Lunca Dunării) având înfiinţate culturi de soia, mai preciza Marin Anton.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °